Translate

Camere noastre, fotografiate de clientii Pensiunii Gentiana

Pozele au fost trimise zilele acestea de catre Alex si le-am pus pe aici. Daca aveti poze le puteti trimite si le punem pe site, facem o expozitie de fotografii. 

Va mai asteptam pe la noi !

Zile de sarbatoare in Luna August

Norii la munte. 

Vine toamna. August 2012, la Pensiunea Gentiana, sat Pestera.

Apus de soare.

August 2012. Sat Pestera, Pensiunea Gentiana.

La multi ani de Sf. Maria. 15 August 2012. 

Roadele toamnei. August 2012. 

Masivul Bucegi, apus de soare din sat Pestera. August 2012. 

Vf Omu. Apus de soare la Pestera. August 2012. 

 Ploaia la munte, Vf Omu acoperit de ploaie. 

Vedere spre Piatra Craiului, 15 August 2012. Cabana Gentiana, sat Pestera, Moieciu. 

Legenda cu sarpele casei

 

Din mituri si legende romanesti :  
Se spune că înainte de Ziua Crucii, deci până să apuce să intre în pământ, toţi şerpii se adună pe un vârf de munte şi  fac o mărgică, o piatră nestemată, bună de leac pentru toate bolile.  Există un şarpe ce nu trebuie omorât nicicând. Şarpele casei. Credinţa în această entitate protectoare a familiei, numită şi Ceasul Casei (vechi simbol al timpului), Ştima Casei sau Şarpele Străjer, este o adevărată relicvă a unei străvechi reprezentări, antebiblice. Se spune că fiecare casă are şarpele ei, un singur şarpe, dar acesta are atâţia pui câte suflete are casa. Şarpele casei bate cu coada în perete, ticăind ca un ceas, ve­ghează familia, aduce noroc, belşug, îndepărtează vrăjile şi farmecele. Ţăranii ştiu că şarpele casei stă sub prag si grijeste casa. 
Sarpele de casa este o specie neotravitoare si aduce doar foloase, alungand soarecii, insectele mari. Este extrem de bland si pasnic.




Vedere panoramica 360 grade din Varful Petrei Craiului




puteti vedea imaginea integrala full panoramic pe site-ul celor de la Byron, tocmai au venit ditr-o excursie in Piatra Craiului pe Varful La Om ! Fotografiile au fost preluate de pe site-ul lor (in format mai mic, incomplet). Pentru a vedea poza integrala intrati la ei pe site !
 

Mascota Pensiunii Gentiana: Codrut

 Mascota Pensiunii Gentiana asteapta turistii ! E un catel cuminte, are grija de fiecare turist. Ii place sa mearga cu grupurile de turisti pe trasee, ii conduce la dus si la intors. Acum se odihneste dupa o tura pana pe Varful La Om (cel mai inalt din Piatra Craiului). A urcat la peste 2300 m.